2012/01/24

Purus minkštas keksas


Viskas apie jį ;D

Jame:
Kiaušinių 2vnt 
sviesto 100g
150g cukraus
150ml kefyro
miltų ~300-330g
kepimo miltelių 11g
1 a.š vanilinio cukraus 
žiupsnelis druskos,džiovint7 vaisių.

Gamyba:Į ištirpintą sviestą supilame cukrų,kiaušinius,kefyrą,sudedame džiovintus vaisius,viską gerai permaišome.
Sumaišome mitus,kepimo miltelius,vanilinį cukrų,žiupsnelį druskos.Mišinį persijojame į sviesto-kiaušinių mase,gerai išmaišome.
Orkaite įkaitinam iki 180°.Kepimo formą ištepam riebalais ir apibarstom manų kruopomis.Supilam kekso masę,šaunam į orkaite ir kepame ~40 min.


Iškepus,išimame iš orkaitės,palaikome formoje 10 min.Išimame ir suvartojame ;D
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą