2011/10/06

Naminė "Nutella"

Hm... skanumėlis,tai ponai saldumynai.Pristatau jums savo namine "Nutela"



Reiks:

250ml pieno,
3 šaukštu cukraus,
3 šaukštai miltų,
3 šaukštai kakavos,
70-80 g sviesto,
1/4 plytelės juodojo šokolado.

Į puodą (kadangi pirma kart gaminau,tai kaip tikra šeimininkė pasiėmiau uošvenytės aliuminį puodą )supyliau pieną i sudėjau miltus,kakava,cukrų.Ji pastačiau ant ugnies.Viso virimo metu mase reikia intensyviai maišyti.Kadangi ji šyla ir tirštėja.Kaip užverda dar minutėle pakaitinam maišydami ir nuimam nuo ugnies.Paliekam praaušti 15-20 min.




Į praaušusia mase sudedam gabaliukais susmulkinta sviesta.Jam truputėli išsileidus viską gerai išmaišome,dabar jau pasiėmiau mikseris,rankos ne valdiškos ;) .Iškarto masėje atsirado blizgesys.




Po to įtarkavau juodojo šokolado.Dedam į šaldytuvą.





Jis gražiai "Nutelloj" išsileidžia,nuotraukoje tai matyti.Tinka tortu pertepimui,pyragaičiu kremams,na ir aišku su paprastu batonu pasmaližiaut.
P.S. Skoniui turi įtakos kakavos kokybė,ir aš šokolado tarkavau daugiau,norėjau jog mažiau jaustusi kakavos skonis,nes ji pas mane deja buvo ne kokios kokybės.Kas mėgsta saldžiai cukraus dėkite daugiau.Nors ir taip labai skanu.

1 komentaras: