2012/02/14

Šlepetės virbalais




Užsidedame 15 akių.



Toliau 10 eilių mezgame viską gerosiomis akimis,lyg tai vadinasi "ripsas";)


Dabar pradedame megzt nuo pirštų,tam reikia atsiskaičiuoti kraštine akį* +6 daryti užmetimą,arba kaip aš naudojau akies uždėjimą be skylutės.Jai darysite užmetimą,tai išvirkščiojoje pusėje jį išmegzkite persuktą blogąją akimi.Toliau išmezgame akį ir vėl užmetimą,tada 6 akys ir kraštinė akis.
Jai bus aiškiau tai : krašt. akis*,6 akys ,užmetimas,1 akis,užmetimas,6 akys,*krašt.akis.



 Taip mezgame iki 49 akių (akių skaičius priklauso nuo siūlų storio,kojos dydžio,pločio). Pirmąsias ir paskutines akis nepamirštam megzt visas gerosiomis (ripsu),o pridedamas geroji pusė-gera,blogoji-bloga.Tai turėtu atrodyti štai taip.






Toliau atskaičiuojame 20-9-20 akis ir pradedame megzt viduriniu virbalu 9 akis,iš kraštų prigriebiant po vieną akį nuo 1 ir 3 virbalo.Kas esat mezgęs kojines,tai panašu į kulno mezgimą.


Mezgam iki ant 1 ir 3 virbalo nebeliks akių.Turite gauti pirštams "vokelį"


Toliau surenkame iš abiejų kraštų po 16 akių ir mezgame pirmyn,atgal.Nepamirštame 6 kraštinių akių iš abiejų pusiu megzti "ripsu".



Kiek eilių reiks megzt,tai priklausys nuo kojos dydžio.


Kaip nusimezga norimo ilgio šlepetė imamės kulno.Jį uždarome irgi mezgant pirmyn-atgal ant vidurinio virbalo,sumezgant po akį nuo 1 ir 3 virbalo.Ir toliau apdaila ;) kam,kokia....


Dar numezgiau ir savo Upokšniui šlepetės,aišku sužaidžiau akių skaičiumi.














Čia yra nertu pavyzdys.

4 komentarai:

  1. Anonimiškas2013-07-16 16:34

    SUPER. SENIAI IEŠKOJA MEGZTŲ ŠLEPEČIŲ. DĖKUI.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O jau tepukų-kiškiukų fainumėlis ... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super gražios Jūsų megztos šlepetės. Man tai jos ir labai patogu, bet ant padukų aš pridedu kartų klijų lašiukų, kad neslidinėtų :)

    AtsakytiPanaikinti