Originalus pavadinimas šito pyrago yra ne toks.Bet mažoji pamačius tuos lašiukus ištarė:"Tai saulės lašeliai".Tai lai ir būna,jie saulės ;).
Norint jį pasigaminti imame:
Pagrindui:
Miltų 230g,
Kepimo miltelių 1a.š.
Sviesto 80g (naudoju kerpiniams skirtą margariną),
Cukraus 2 v.š.
Kiaušinio 1 vnt.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir sutriname,sukapojame,kaip kas padarys su sviestu.Gaunasi trupininė masė,į ją sudedam likusius produktus ir užminkome tešlą.Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Įdaras:
Varškės 500g,
Cukraus 100g,
Kiaušinių tryniai 3 vnt,
Grietinės 100g,
Manų kruopų 1 v.š.
vanilės.
Visus ingredientus sudedame ir gerai išplakame.Aš pasitelkiau pagalbon trintuve,galite plakti su mikseriu.Svarbu,kad rezultatas išeitu puri vientisa varškės masė.
Suflė:
Kiaušinių baltymai 3 vnt,cukraus pudros.Viską išplakti.
Išimame pagrindo tešlą iš šaldytuvo,padengiame ją kepimo formos dugną.
Ant viršaus sukrauname varškės masę.
Ir šauname į įkaitintą iki 180° orkaite.Kepame ~20-30 min.
Išimame iš orkaitės pyragą .
Ir užtepame suflė.
Toliau patalpiname į orkaite ir kepame iki gražiai apskrus,maždaug ~5-10 min.
Kepimo laikas priklauso nuo jūsų namuose stovinčios orkaitės.
Ir kaip bebūtų sunku,bet šiam pyragui reikia leisti pilnai ataušti.O puikiausias variantas kepti iš vakaro ir ryte grožėtis taip vadinamomis "Gintarinėmis ašarėlėmis"
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą