2011/11/03

Saulėti pyragaičiai

Šie pyragaičiai labai švelnus,purus.Siūlau išbandyt.Tai gal daugiau kepinys skirtas Velykų šventei ir kepamas kaip Velykų boba.Bet aš kadangi po ranka neturėjau tinkamos taros kepti boboms :D tai iškepiau kaip pyragaičius,nuo to skonis tikrai nenukentėjo.



Reikės:
350g moliūgo,
125g neriebaus pieno,
50g mielių,
1 v.š. cukraus,
3 v.š. miltų

Moliūgą supjaustyti kubeliais,užpilti pienu ir kaitinti ant ugnies.


Kaip moliūgas suminkštės,pertrinkite jį trintuve.Gauta piurė turi praaušti.Toliau dedame mieles,pertrintas su 1 v.š. cukraus ir 3 v.š. miltų.Viską gerai išmaišome ir paliekame 30 min šiltai,mielės pradėtu putot.


dar reikės:

3 kiaušinių trynių +1/2 a.š druskos,
3 kiaušinių baltymų + 200 g cukraus,
100g sviesto,
~400g  persijotų miltų,

Išplakame atskirai trynius ir baltymus.Ištirpiname sviestą.Į suputojusią tešlą sudedam trynius,baltymus,tirpintą sviestą,miltus.Viską gerai dar kartą išmaišome plaktuvu.


Štai gaunasi tokia masė.Ir vėl paliekame šiltai 30-40 min,kad vėl pakiltų.


ir vėl mums reikės:
100 g razinų + 2 v.š konjako ar romo,
1 citrinos tarkuotą žievelę,
20g vanilinio cukraus,
Ant peilio galiuko šafrano.

Tuo tarpu kai kyla mūsų tešla užpilam karštu vandeniu razinas ir įpilame 2 v.š. konjako (aš dėjau į tešlą daugiau visokiu džiovintų vaisiu ir neturėjau konjako,tai įpyliau šlakelį savo slyvinukės ;D).
Po 30 minučių nuspauskite razinas ir apvoliokite jas miltuose.


Sutarkuojame citrinos žievelę.Dėkite į tešlą razinas,sutarkuotas žieveles, vanilinį cukrų,šafrano (aš neturėjau tai įdėjau 1/2 a.š malto imbiero)

Dar kartelį gerai viską išmaišome,tik šį kartą patartina tai daryt su šaukštu,kad nesutrinti razinų.Sudėti į formeles ir leisti tešlai pailsėt.

Šauti į įkaitintą 200C orkaitę ir kepti 15-30 min.Tai priklauso nuo pyragaičių dydžio.

Štai ir viskas.Skanaus!




6 komentarai:

  1. Reiks išbandyti, skamba neblogai.
    p.s. Visokių džiovintų vaisių daug dėta buvo į tešlą..? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip :D dėjau į tešla džiovintu razinų,papajų,spanguolių

    AtsakytiPanaikinti
  3. Eliza, fainas pyragiukas,bet sakyk, jei kam nors šeimoje nepatinka moliūgas, ar iki Velykų neišsilaikys moliūgas, kuo patartum jį pakeisti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na manau gal galima būtų jį užsišaldyt,juk anot recepto jį reikia virti.Tai manau piurė ar iš šaldyto,ar iš šviežio,skonių nesikeis.Kas liečia keitimą,kol kas į šį klausimą atsakyt negaliu,nes nekeičiau.Be ja šiuos pyragėlius patartina valgyt kitą dieną,būtent vanilė ir šafranas (mano atveju imbieras) numuša moliūgo skonį.Iš moliūgo pusės tada daugiau dominuoja juose ne skonis o spalva.;)

    AtsakytiPanaikinti