300g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
200 g miltų
150g sviesto
100g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300g pieno
žiup. druskos
Piene tirpiname sviestą,cukrų,gautą masę užpilame ant dribsnių.
Trintuve susmulkiname dribsnių masę.
Dedame porai valandų į šaldytuvą.Išimame iš šaldytuvo ir sijojame miltus,druska ir kepimo miltelius.Miltus sijokite etapais,kad nepersistengti.Tešla turi but kočiojamos konsistencijos.Iškočiojame ploną lakštą ir išspaudžiame formelėmis krekerius.Subadome juos šakute.
Dedame ant kepimo skardos.
Ir šauname į įkaitintą 200° orkaite kepame ~15 min.
Manau visai galimas dalykas tokių krekerių gamyba prie alaus,tik tam reikia koreguot cukraus,druskos kiekį ir dar yra begalės prieskonių tam skirtų,na kaip kmynai,džiovinti svogūnai,česnakų miltelių ir prieskoninių žolelių.
200 g miltų
150g sviesto
100g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300g pieno
žiup. druskos
Piene tirpiname sviestą,cukrų,gautą masę užpilame ant dribsnių.
Trintuve susmulkiname dribsnių masę.
Dedame porai valandų į šaldytuvą.Išimame iš šaldytuvo ir sijojame miltus,druska ir kepimo miltelius.Miltus sijokite etapais,kad nepersistengti.Tešla turi but kočiojamos konsistencijos.Iškočiojame ploną lakštą ir išspaudžiame formelėmis krekerius.Subadome juos šakute.
Dedame ant kepimo skardos.
Ir šauname į įkaitintą 200° orkaite kepame ~15 min.
Manau visai galimas dalykas tokių krekerių gamyba prie alaus,tik tam reikia koreguot cukraus,druskos kiekį ir dar yra begalės prieskonių tam skirtų,na kaip kmynai,džiovinti svogūnai,česnakų miltelių ir prieskoninių žolelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą