2012/03/19

Norvegiški krekeriai


300g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
200 g miltų
150g sviesto
100g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300g pieno
žiup. druskos


Piene tirpiname sviestą,cukrų,gautą masę užpilame ant dribsnių.





Trintuve susmulkiname dribsnių masę.



Dedame porai valandų į šaldytuvą.Išimame iš šaldytuvo ir sijojame miltus,druska ir kepimo miltelius.Miltus sijokite etapais,kad nepersistengti.Tešla turi but kočiojamos konsistencijos.Iškočiojame ploną lakštą ir išspaudžiame formelėmis krekerius.Subadome juos šakute.




Dedame ant kepimo skardos. 




Ir šauname į įkaitintą 200° orkaite kepame ~15 min.







Manau visai galimas dalykas tokių krekerių gamyba prie alaus,tik tam reikia koreguot cukraus,druskos kiekį ir dar yra begalės prieskonių tam skirtų,na kaip kmynai,džiovinti svogūnai,česnakų miltelių ir prieskoninių žolelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą