2011/11/05

Sausainiai "Kalijos"


Šiandieną jūs palepinsiu visiškai paprastu receptu.Tiksliau paprastas savo ingredientais.Pats sausainių formavimas šiek tiek reikalauja pastangų ir aukų :D,bet duosiu patarimą,kaip sau pagelbėt ;D.

Tai gal jau ir pradedam.

 Reikės visai mažai tik 1 stiklinės miltų,1 stiklinės cukraus ir 3 kiaušinių,1 citrinos žievelės.

Supjaustome citrinos žieveles juostelėmis ir apibarstome cukrumi.Išplakame kiaušinius su cukrumi.



Vis dar plakdamos dedame porcijomis miltus.Aš miltų pyliau 235g,bet manau tikrai užtektu mažiau.


Tešlos konsistencija priklauso nuo to,kaip jūs dėsite tešlą į skardą.Jai su šaukštu,būtų geriau skystesnės,jai su švirkštu,kaip elgiausi aš,tai man labai patiko mano įdėtu miltų kiekis.


Skarda išklota kepimo popieriumi ir padengta sausainiais šauname į įkaitinta 180C orkaite.Kas liečia kepimo laiką,tai irgi individualu,maniškis 5-6 min..Jai per ilgai kepsite sausainiai nesusisuks,lūžinės.Na o kas nutiks neiškepus,gal nerašysiu...:D Iškart perspėju,jog reikia dirbti greitai,tai vienu kartu nesikepkit daug sausainių,kad spėtumėt juos susukti.Kepiausi 6-8 vienetus skardoje,spėjau,daugiau nerizikavau,kam tampyti liūtui...:D Užtenka to,kad kenčia rankų pirštukai,nuo karščio.


Po visu darbų labai jautrus pirštų galiukai,tai pataisomas reikalas.
Darome jiems kompresą!
Išsiimkite iš šaldytuvo mažiausiai savaite ten tūnančia skardinę alaus,ir vis pakaitomis laikykime ja tai kairėje,tai dešinėje rankoje.Pats efektyviausias būdas,ir laikas neprailgsta besikompresuojant :DD


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą