2012/12/20

Ragaišis "Senis šaltis"


Tešlai:
~430 g miltų
250 ml pieno
75 g margarino (tirpinto)
25 g šviežių mielių
3 v.š.cukraus 
(jai nemėgstate saldžiai,aš mėgstu,tai buvo 100g )
1 kiaušinis
žiupsnis druskos

Pieną pašildome (~40°) ,dedame į jį mieles ištrintas su 3 v.š cukraus ir leidžiam mielėms užputot :D.Tuo tarpu persijojame į dubenį miltus.Ištirpiname margariną,kiek praaušiname ir įmušame kiaušinį,gerai viską permaišome.
Toliau sujungiame miltus,margariną ir pieną su apsiputojusiomis mielėmis :D.Užminkome tešlą,jai reikia miltų,dedam,bet nedarykite tešlos kietos,kuo minkštesnė tešla,tuo puresnis bus iškepęs ragaišis.Paliekame šiltai 1 ar 2 valandom,kad tešla pakiltu.Tada imamės darbo...




 Sutepame kiaušiniu,arba tiesiog saldintu vandeniu.

 Kepame įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje ~10-15 min




Kepurę,nosį aptepiau kiaušinio trynių,į kurį dėjau maistinių dažų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą