Labai tinkamas patiekalas šventiniam stalui.
Reikės:
450g sluoksniuotos bemielės tešlos,
kiaušinio trynys,
Įdarui:
600g lašišos,
90g grietinėlės,
3 virti kiaušiniai,
4 v.š. apvirtu ryžių,
40g sviesto,
pusės citrinos sulčių,
druskos,pipirų,petražolių,
1v.š. alyvų aliejaus.
Žuvis supjaustome 2cm dydžio kubeliais,sudedam į indą,marinuojame.
Iš
popieriaus pasigaminam žuvies šabloną.Galima nežaist ir išpjaut iš
rankos.Tam reikės apatinės dalies,žuvies formos,galvos ir uodegos,o
žvynus darysime iš taurele ar formelę išpjautu apskritimų.Arba mano variantu,dvi vienodos žuvies detalės ir "žvynai".
Iškočiojame
du tešlos lakštus.Iš vieno išpjauname busimos žuvies apatine dalį.Iš
tos pačios tešlos išpjauname 0,5cm juosteles ir uždedame ant jau
išpjautos iš tešlos žuvies kraštų.Taip pasidarome bortelį,viską aptepame
kiaušino plakinių.
Šauname į orkaite ir kepame 8-10 min.-190C°
Iš
šaldytuvo išimame lašišą.Į ja sudedame likusius igredientus: smulkinti
virti kiaušiniai,grietinėlė,tirpintas sviestas,apvirtus
ryžius,druska,pipirus.Viska gerai permaišome.
Įdarą dėti ant apkepusios tešlos.
Pabaigai
formuojame žuvį.Dedame iš tešlos išpjauta žuvies galva ir uodega.Žvynus
gražiai rūšiuojame,vieną ant kito,dalinai juos padengdami.Taip
sudarydami tariama žvynų vaizdą.Viršų tepame likusiu kiaušinio trynių ir
šauname į orkaite.Kepame 5min.-190C,po to kaitra mažiname iki 150C ir
dar kepame 15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą