2012/12/27

Šventinis lašišinis upėtakis

Labai tinkamas patiekalas šventiniam stalui.





Reikės:

450g sluoksniuotos bemielės tešlos,
kiaušinio trynys,

Įdarui:

600g lašišos,
90g grietinėlės,
3 virti kiaušiniai,
4 v.š. apvirtu ryžių,
40g sviesto,
pusės citrinos sulčių,
druskos,pipirų,petražolių,
1v.š. alyvų aliejaus.


Žuvis supjaustome 2cm dydžio kubeliais,sudedam į indą,marinuojame.
Marinatas: citrinos sultys,druska,pipirai,petražolės,alyvų aliejus,viską permaišome su žuvimi ir talpiname į šaldytuvą pusvalandžiui.

 Iš popieriaus pasigaminam žuvies šabloną.Galima nežaist ir išpjaut iš rankos.Tam reikės apatinės dalies,žuvies formos,galvos ir uodegos,o žvynus darysime iš taurele ar formelę išpjautu apskritimų.Arba mano variantu,dvi vienodos žuvies detalės ir "žvynai".




Iškočiojame du tešlos lakštus.Iš vieno išpjauname busimos žuvies apatine dalį.Iš tos pačios tešlos išpjauname 0,5cm juosteles ir uždedame ant jau išpjautos iš tešlos žuvies kraštų.Taip pasidarome bortelį,viską aptepame kiaušino plakinių.



 Šauname į orkaite ir kepame 8-10 min.-190C°



Iš šaldytuvo išimame lašišą.Į ja sudedame likusius igredientus: smulkinti virti kiaušiniai,grietinėlė,tirpintas sviestas,apvirtus ryžius,druska,pipirus.Viska gerai permaišome.
Įdarą dėti ant apkepusios tešlos.


 Pabaigai formuojame žuvį.Dedame iš tešlos išpjauta žuvies galva ir uodega.Žvynus gražiai rūšiuojame,vieną ant kito,dalinai juos padengdami.Taip sudarydami tariama žvynų vaizdą.Viršų tepame likusiu kiaušinio trynių ir šauname į orkaite.Kepame 5min.-190C,po to kaitra mažiname iki 150C ir dar kepame 15 min.


 Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą