2012/03/08

Kaip išpūsti kiaušinį

Tam reiks vien kartinio švirkšto 20 ml (tokio tūrio švirkštas geriausiai tiks šiam darbui) su adata.Kuo didesnis švirkštas tuo didesnį spaudimą jis gali sukelti,tuo greičiau ir lengviau vyks kiaušinio išputimas.Anga per kuria įvysta oro įpūtimas turėtu but švirkšto adatos dydžio,kad kiaušinio viduje susidarytu pakankamas oro spaudimas.
Storesnio kartono,su skyle,kurios dydis atitiktu kiaušinį.
Indas kiaušinio turiniui.
Data vidutinio dydžio (tik ne adymo adata,ji ji suskaldys kiaušinio lukštą,o mažą bus sudėtinga laikyti)

Eiga:

Imame kiaušinį iš šaldytuvo ir paliekame ji keletą minučių kambario temperatūroje,kad jis apšiltu.Imame adata ir atsargiai praduriame skylę viršutinėje kiaušinio dalyje.Reiktu veikti labai atsargiai,nespausti adatos stipriai,bet pakankamai intensyviai adatos smaigaliu badyti ta pačia kiaušinio lukšto vietą. Pradūrus paliekam,jokiu būdu nedidiname,adata angos,nes aplink ja lukštas sutrūkinės.Toliau imame nuo švirkšto turima adata ir ją prakišame į pradurta skylute lukšte,ji turi lengvai tilpti.


Taip pat darome anga apatinėje kiaušinio dalyje.Ją kruopščiai praplatiname.Anga gali but ir mažesnė nei paveikslėlyje,bet tada bus daug sunkiau pašalinti po lukštu esančia plėvele.ja pašalinam taip pat adata arba mažytėmis manikiūrinėmis žirklutėmis.


Dabar reikia pradurti kiaušinyje esama trynį.Tam įdedame adata į didesne anga ir sukame ja aplink,kol trynys nesuplyš.
Ant stiklines dedame kartoną su iškirpta anga,kurios dydis atitinka kiaušinio dydį,ant jo dedame kiaušinį didele anga į apačia.Imame švirkšta ištraukiame iki galo jo stūmoklį,įstatome adata į kiaušinio skylute ir švelniai spaudžiame stūmoklį taip orą spausdami į kiaušinio vidų.


Tokiu būdu kiaušinio turinys išbėga į indą.Veiksmus kartojame iki išbėgs visas kiaušinio turinys.To pačio švirkšto pagalba išplauname kiaušinio vidų, vandeniu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą