Pirmą išsikepam pagrindą.
3 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų
1/2 a.š. vanilės
Atskiriame baltymus nuo trynių.Baltymus plakame iki purios baltos masės,toliau palaipsniui beriame cukrų ir dedame trynius.Į suplaktą kiaušinių masę sijojame miltus,vanilę ir viską atsargiai maišome.
Imame kepimo formą,tepame riebalais ir pilame sumaišytą masę.
Šauname į įkaitinta iki 200° orkaite.
Kepame ~ 20min. Orkaitės neatidarinėjame iki iškeps.
Paliekame ataušt.Imamės želė ruošimo.
Želė:
200 g šaldytu vyšnių (jas reikia išimt iš anksto iš šaldiklio)
300 g grietinės (geriau riebesnės)
100 g cukraus
25 g želatinos (kiekis priklauso nuo želatinos rūšies,skaitykite instrukcija)
Želatina užpilkite ne didelių kiekių šalto vandens,kad išbrinktu.Kaip ji pabrinks pilkite 100 g šalto vandens ir statykite ant ugnies,kaitinkite maišydami,iki ji ištirps.Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Vyšnias sutrinkite trintuvėje.
Grietinė taip pat turi but kambario temperatūros,ją išplakame su cukrumi,pilame vyšnių tyre ir ataušusia želatiną.Mase gerai išmaišome.
Pagrindą galima perpjauti pusiau ir tarp jo sluoksniu įpilti 1/3 mūsų sumaišytos žele.Taip perpjovus pyrago estetinis vaizdas bus mielesnis.Kam patinka saldžiau siūlyčiau naudoti kitas šaldytas uogas,nes vyšnios kiek rūgštokos.Dedame pagrindą į formą,užpilame želė ir statome porai valandų į šaldytuvą.
Skanaus!
Imame kepimo formą,tepame riebalais ir pilame sumaišytą masę.
Šauname į įkaitinta iki 200° orkaite.
Kepame ~ 20min. Orkaitės neatidarinėjame iki iškeps.
Paliekame ataušt.Imamės želė ruošimo.
Želė:
200 g šaldytu vyšnių (jas reikia išimt iš anksto iš šaldiklio)
300 g grietinės (geriau riebesnės)
100 g cukraus
25 g želatinos (kiekis priklauso nuo želatinos rūšies,skaitykite instrukcija)
Želatina užpilkite ne didelių kiekių šalto vandens,kad išbrinktu.Kaip ji pabrinks pilkite 100 g šalto vandens ir statykite ant ugnies,kaitinkite maišydami,iki ji ištirps.Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Vyšnias sutrinkite trintuvėje.
Grietinė taip pat turi but kambario temperatūros,ją išplakame su cukrumi,pilame vyšnių tyre ir ataušusia želatiną.Mase gerai išmaišome.
Pagrindą galima perpjauti pusiau ir tarp jo sluoksniu įpilti 1/3 mūsų sumaišytos žele.Taip perpjovus pyrago estetinis vaizdas bus mielesnis.Kam patinka saldžiau siūlyčiau naudoti kitas šaldytas uogas,nes vyšnios kiek rūgštokos.Dedame pagrindą į formą,užpilame želė ir statome porai valandų į šaldytuvą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą