2011/12/03

Sūrio sausainiai

Tai universalus sausainiai,juos galima patiekt prie buljono,alaus,arbatos ir t.t.Tešlą galimą pasigaminti iš anksto,įdėt į šaldytuvą,ir reikalui pribrendus nustebinti,namiškius ar sugužėjusius svečius.Tešla gali but sūri ir saldi,tai priklausys nuo to prie ko sausainiukus tieksite.
Saviškius gaminau pietums prie sriubytės ;)



Pasiruošiam: 
200 lydyto sūrelio (aš naudojau sveriamą,natūralaus skonio)
300 g miltų
2 kiaušinis (iš jų 1 trynys patepimui)
Prieskoninių žolelių,sezamo sėklų ir t.t.


Supilam lydyto sūrelio,miltų ir kiaušinius,užminkome tešlą (aš dėjau į tešlą kmynų).Dedame ją į maišelį ir į šaldytuvą ~30 min.
Išimame,iškočiojame į lakštą maždaug 0,5 cm storio,formelėmis išspaudžiam forminius sausainius.




Dedame juos ant kepimo skardos.Skarda netepame ir niekuo nebarstome,sausainiai puikiai nusiima.




Tepame kiaušinio trynių sausainių viršų.Ir barstome norimais prieskoniais.Aš pasigaminau mišinį,jame:Provanso žolelės( nes tai mišinys įvairių prieskoninių žolelių)sezamo sėklos,svogūnų granulės ir česnako milteliai.


Juo ir pabarsčiau sausainių viršų (galimą užtarkuoti dar kieto sūrio) įkaitinti orkaite iki 250C.




Pašauname sausainius ir kepame 10-15 min.


Dar vienas variantas šitų universalių sausainiukų:

100g lydyto sūrelio
50g sviesto
4 kupini šaukštai miltų
1 kiaušinis (tešlai baltymas,trynys pertepimui)
prieskoniai

Sudėti lydytą sūrį,miltus sviestą ir viską peilių sukapokite iki gausis trupiniai.Dėkite baltymą ir minkome tešlą.Dedam į šaldytuvą,viskas taip pat kaip pirmam variante ;) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą