2011/12/08

Meduolių varpeliai



Pabandėm su savo mažąją šventėm išsikepti imbierinių meduolių-varpelių,gal eglei žaisliukams,gal kaip simboline dovanėlė draugams ir šeimos nariams.Kaip ten bebūtų,darbavomės ;)
Turėjom:
2 kiaušinius 
80g medaus 
~300-350 g miltų
100 g cukraus pudros
100g sviesto
2 a.š. kepimo miltelių
Meduoliams skirtų prieskonių

Įmušame kiaušinius,pašildyta medų (kad būtų skystesnis),ir cukraus pudros,gerai permaišome.Suberiame meduolių prieskonius ir persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.



Užminkome tešlą.Tokia tešlą gali šaldytuve laikytis iki 14 dienų,tikrai per pora savaičių rasite kada išsikept meduolių ;).
Kaip jau supratote tešlą talpiname į šaldytuvą 2 val.




Po poros valandų išimame tešlą ir iškočiojame iš jos lakštą,kokio storio tai priklausys nuo jūsų.Aš sekanti kartą darysiu kiek galimą storesnį,nes norėsiu dailesnių apskritimų,taip gražesnis varpelis susidės.Imame skirtingo dydžio apskritas formeles ar ką turite po ranką ir išspaudžiam apskritimus,o juose dar mažas skylutes,juosteliai. Dedame į skardą,išklota kepimo popieriumi.Tepame kiaušinio trynių (kitam kepimui šito nedarysiu,nebūtina)




Orkaite įkaitinam iki 150C ir kepame iki paruduos.


Išimame ir laukiamo kada meduoliai atauš.




Tuo tarpu pasiruošiam cukrinį glaistą.


Kiaušinio baltymą išplakame su 150-200 g cukraus pudros ir keliais lašais citrinos sulčių.Išpaišome ataušusias detales,ir susiveriam ant juostelės.




Dar pasigaminom ir eglute ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą