2011/12/17

Migdoliniai sausainiai su citrinos grežinėliais

Tikrai nuostabaus skonio sausainėliai.


Iš ko:
Minkšto sviesto 150g
1 kiaušinis
Citrinos žievelės 1 v.š.
Smulkinti migdol7 riešutai 200g
Cukraus pudros 100g
Miltų 200g
Citrinos sulčių 1 v.š.
Kiaušinio trynys 
Citrinų 3-4 vnt.
Barstymui cukraus

Sviestą išsukti su kiaušinių,toliau sudėti smulkintus migdolų riešutus,cukraus pudrą,miltus ir citrinos sultys,užminkome tešlą.Daliname tešlą į dvi dalis,susukame ritinius 5cm storio,juos į maistinę plėvelę ir 3 val. į šaldytuvą (aš dar prieš išimdama patalpinau į kamera 15 min.)


Citrina nuplauname ir supjaustome 2-3mm storio skiltelėmis,jas nusausiname popierinių rankšluoščių.


Išimame tešlą ir supjaustome 4mm storio riekelėmis.


Dedam ant kepimo skardos ir riekeles patepam kiaušinio trynių,ant viršaus uždedam citrinos riekeles,barstome cukrumi.




Šauname į iš anksto įkaitinta 180C orkaite,kepame 15 min.


Paskutines 3-4 min. kepkite orkaitės grilio rėžimu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą