2011/11/15

Vynuogių degtinė

Susikurpiau sau artėjančioms šventėms degtinytės :)



Šiam skanėstui reiks ;D
50 ml karšto vandens,
1 kg vynuogių,be kauliukų
2 citrinos,
8 vnt gvazdikėlių,
2 cinamono lazdelės,
1 pak. vanilinio cukraus,
400 g cukraus,
Be abejo 1 litras degtinės.

Išeiga 2 litrai,šį gėrimą galima naudoti ir kokteiliams.pats paprasčiausias variantas-sumaišyti su toniku.

Imamės darbo.Vynuoges išplaukite ir įdėkite į indą su šaltu vandeniu.
Užpilo gamybai supilame cukrų į indą,supilame 50 ml karšto vandens,vanilinio cukraus pakelį,viską kaitiname,maišydami,iki ištirps cukrus.Nuimti nuo ugnies ir į atšaldyt užpilą supilti degtine.
Nuo citrinų nutarkuoti į indą žieveles,sudėti gvazdikėlius,cinamoną ir užpilti sumaišyta degtinę,palaikyti ~15 min. po to cinamono lazdeles išimti.


Tuo tarpu dar kartelį išplauname vynuoges,ir atskiriame jas nuo šakelių,paliekame joms ~5mm uodegėles (kotelius).Tai padarome žirklėmis.Paruoštas uogas nusausiname ir dedame į prieš tai paruoštus (pasterizuotus) indus ar butelius plačiais kaklais,užpilame degtine ir sandariai uždarome.


Vynuogės bręs 2-3 mėnesius :D.Kaip tik,man ant švenčių :D 
O koks bus skonis....,gal apie tai kita met :D 



P.S .Štai ir kiti metai.Degtinėlė visai nebloga,tik man labiau patiko ta porcija kur palikau cinamono lazdele net visai parai.Ji numušė saldumą ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą