2011/11/16

Prancūziškos "Brioche" bandelės



Neatsiejama prancūziškų pusryčių dalis,tai bandelės brioche.Tešla nuostabi tuo,kad jos paruošimui naudojama tik 2 v.š vandens.Gali būt,jog būtent tai ir yra priežastimi,jog jos gaunasi tuo pačiu metu ir mielinės,ir šiek tiek sluoksniuotos tešlos.Geras variantas Velykų bandelėms.




Joms reikės:

1 a.š. sausų mielių,
2 v.š vandens,
50 g sviesto,
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
250 g miltų,
žiupsnelis druskos.

Šiltame vandenyje ištirpiname sausas mieles,su trupučių cukraus,palikti suputot.Persijoti į dubenį miltus,sudėti cukrų,druską.Kiaušinius suplakti,sviestą ištirpinti.
Į miltus supilti kiaušinius,tirpintą sviestą,suputojusias mieles.Energingai užminkome tešlą iki vietisos,minkštos,elastingos masės.Dedame į indą ir paliekame 40-60 min,kad pakiltu.




Pakilusią tešlą išminkome ir daliname į rutulėlius,iš kuriu pirmieji turi būt šiek tiek didesni nei antrieji.Imame kekso formeles,tepame jas iš vidaus riebalais ir dedame po didesni rutulėlį,o ant jo šiek tiek paspausdami mažesni.Paliekame 15 min pailsėt.Tuo tarpu įjungiame orkaite,jos karštis turi būt 190C.




Kepti 10-20 min.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą