2011/10/14

Obuolių pyragas"Močiūtės mezginys"

Tai mano antrasis dublis,gražesnis vaizdas,bet pirmojo gardesnis įdaras.Kad taip iš tu dviejų vienas ;)





Reikės:
~550g miltų,
200g svieto (aš naudojau kepiniams skirta margarina),
1 stikline pieno (galima tiesiai iš šaldytuvo),
2 v.š cukraus(ir priedo obuolių apibarstymui),
1/2 a.š druskos,
2 a.š sausu mielių (naudojau 30 g šviežių,pagal receptą reiktu 50g),
2vnt obuolių,
1 kiaušinis (pertepti pyrago viršų)

Sumaišyti mieles su druska (jai naudojote šviežias pertrinkite su druska).Supilam pieną,sudedam miltus,cukrų,ir minkšta sviestą.Suminkome tešla.Tešla neturi but kieta ir sunki,todėl dėkite miltus etapais,geriau vėliau formuodami pyragą jais papildysit tešla.Minkymo proceso metu tešla greit  nebelimpa prie ranku.Dedame į indą ir į šaldytuvą 4 val.Ja šaldytuve galima laikyti net iki 3 dienų.


Išimta iš šaldytuvo tešla daliname į dvi dalis.Iš vienos dalies iškočiojame lakštą,pyrago padui.




Su kita dalimi elgiamės taip pat,tik ja supjaustome juostelėmis.






Iš juostelių piname "mezgimą".Patį mezginį reiktu pinti ant kepimo popieriaus(ant maistinės plėvelės nepatariu,sunku nuimti),kad po to lengvai nukeltume jį ant pagrindinio pyrago.




Ant pagrindinio lakšto sudedame pjaustytus obuolius,pabarstome cukrumi (pas mane rudas),cinamonu,ir dar apipyliau džiovintomis tarkuotomis citrusiniu vaisiu žievelėmis.
Pirmojo pyrago įdaras buvo:obuoliai+kriaušės+ ananasas,na...žiauriai gardi kombinacija.






Dabar perkeliame nuo kepimo popieriaus mūsų"mezginį".Kraštelį popieriaus atlenkiame ir pyne padedame ant pagrindinio pyrago.Taip apatine popieriaus dalį lengvai iš po apačios ištrauksite,o mezgimas liks ant pyrago.Daugiau vaido medžiagos kaip supinti ir kaip nuimti rasite čia:
Į kilpeles sukišam sušiui skirtus valgyt pagaliukus.





Štai pirmasis,ne labai vykęs"mezginys" su gardžiu įdaru.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą