2011/10/10

Mieliniai balandžiai






Reikės:

1 pak. sausų mielių,
250g pieno,
50g cukraus,
1 kiaušinis,
50g aliejaus,
500g miltų,
žiupsnelis druskos,
aguonų.



Mažame dubenyje pašildome pieną,i jį įdėti truputi cukraus ir pakeli mielių,viską permaišyti.Šita dubenį įstatome į didesni su kartu vandeniu ir kaitiname.Svarbu mieles neperkaitinti! Jos pabus-suputos ,pradės korėti,kilti -per keliolika minučių.
Į kita dubenį įmušti kiaušinį,sudėti likusi cukrų,pieną,aliejų,įberti druska.Viska permaišyti.Supilti "pažadintas"mieles.Supilti miltus,viską gerai išminkyt,tešla turi nekibti prie ranku.Leisti jai pakilti.
Maža gumulėlį tešlos susukame delnais lyg virvute ir sumezgame mazgą.Vienam gale suformuojam  busimo paukštuko galva,kitas peilių įpjovus kelis rėželius,bus uodega.Akims panaudojau pipirus.
Aptepam kiaušinio plakinių ir kepam orkaitėje,kol gražiai apskrus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą