2011/10/08

Kepta saldaininė-vaisinė

Kaip galima papuošti šventini stalą?Ne taip senai turėjau švente,daug teko sukti galva dėl stalo puošmenų.Viena iš jų jums dabar ir ruošiuos parodyt.Tai iš mielinės tešlos keptas vaisiu-saldainiu krepšelis.Galima aišku kepti ir iš paprastos tešlos,bet man labiau prie širdies viskas kas puru ir pučiasi.


Reikės:
Kiekiai skirti 3 krepšeliams,bet aš kepiau viena dideli.
Tešlai:
500g miltų,
250g šilto pieno,
25g sviesto,
1 kiaušinis,
20g šviežių mielių (sausu 1a.š.),
40g cukraus,
1/2 a.š. druskos,
pertepimams:
3 kiaušiniai krepšeliu patepimui,
riebalų formoms tepti,
50g juodojo šokolado krepšelių vidų padengti,
3 karščiui atsparius indus(man reikėjo vieno),
vielos krepšelio rankenėlėm suformuoti,
kepimo popieriaus.

Persijojame miltus su druska.Į šilta pieną (35-40) dėkite cukrų,ištrintas mieles,kiaušini,viska išmaišykite.Gauta skysta mase sumaišykite su miltais ir supilkite ištirpinta,ataušusi iki kambario temperatūros sviesta.Užminkome minkšta,elastinga tešla.Jai tešla po 20 min. vis dar lips prie ranku įdėkite 1-2 v.š miltų.Suformuokite iš tešlos kamuoliuką ir dėkite į riebalais ištepta indą.Aptraukite ji maistine plėvele.Palikite kilti 1-1,5 h.
Padvigubėjusia tešla padaliname į 3 dalis (man to daryt nereikėjo,kaip minėjau kepiau viena krepšį).
Iš vienos dalies tešlos pagaminame 20 graikiško riešuto dydžio kamuoliukus
Iš jų kočiojame  23-24 cm ilgio volelius iš jų pinsim krepšeli.
Pinimą uždėti ant karščiui atsparaus,riebalais išteptos formos.Apipjaustome ties formos kraštu.
Toliau iš 3 voleliu supinam kasyte ir ja apviniojame krepšelio kraštą.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 15 min-220C.
Ant vielos užsukame tešlos voleli,aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 220C-8 min.
Visus mūsų kepinius paliekam formose per naktį.
Krepšelių vidų ištepame,ištirpintu šokoladu,padengdami mažyčius tarpelius tarp pinimu.




Maniškė forma buvo tokia






Išsamiau ir aiškiau su vaizdine medžiaga matysite čia:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą