2011/10/09

Alus-aliniai pyragėliai






 Reikės:

4 stiklinės miltų,
200g sviesto,
250ml alaus (tamsus ir šviesus alus turi įtakos,tešlos skoniui),
Įdarui:
0,5 kg vištienos širdelių ir 0,5kg kepenėlių.
0,5kg svogūnu.

Imame dubenį į ji supilame 2 stiklines miltų,ant viršaus sutarkuojame 200g sviesto ir vėl užpilame miltų.Viską minkom iki vientisos masės,ir pilame 250 ml alaus.Suminkome  elastinga tešla,kuri neturi lipti prie ranku.

Permalame vištienos širdeles ir kepenėles,įdedame druskos,prieskonių,apkepiname keptuvėje.Gauta faršą dar karta permalame mėsmale,kartu maldami ir svogūnus.
Formuojame bandeles.Aš sugalvojau,jog tai bus nuostabus maišiukai.Skarda išklojame kepimo popieriumi,sudedame ant jos mūsų pyragėlius-maišelius.Patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į įkaitinta 180C orkaite,kepame 25 min.
P.S. Su saviškėm truputi susimoviau,įtariu,kad bus per daug miltų.Taip kad žiū... nepersistenkit ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą