2013/12/08

Morengai


Morengai:

2 kiaušinių baltymai
120 g cukraus
žiupsnis druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
10g smulkintų riešutų
Galima plaktus baltymus padalinti į dvi dalis,į viena iš jų įmaišyti 1 a.š. kakavos.


Grietinėlės kremas
150ml grietinėlės
1 a.š cukraus,vanilinio cukraus.


Atskiriame trynius nuo baltymų.Į baltymus dedame žiupsnį druskos ir plakame iki susidarys putos.Didiname mikserio greiti ir dalimis pilame cukrų,vanilinį cukrų.Plakame iki susiplaks puri,standi morengo masė.Toks moregno paruošimo būdas vadinamas prancūzišku.Švirkšto ar maišelio pagalba ant kepimo skardos išspaudžiame apvalius pyragėlius ir kepame įkaitintoje iki 120°C orkaitėje 40 min.Iškepusius traukiame iš orkaitės ir leidžiame ataušt.
Gaminamės grietinėlės kremą.Suplakame 150ml riebios grietinėlės su a.š cukraus,vanilinio cukraus.


Imame morengą ant jo dedame šaukštelį kremo ir uždengiame kitu morengu,apvoliojame smulkintuose riešutuose.


P.S. manau morengui tinkamiausias kremas vis yra sviestinis.



Šveicariškas morengų gamybos būdas:

Į 2 kiaušinio baltymus supilame 150g cukraus ir 1a.š. vanilinio cukraus,viską permaišome ir indą statome į vandens vonelę.Visa laiką maišydami mase įkaitiname iki 75°C Išimam iš garų vonelės ir plakame toliau iki morengas pasieks kambario temperatūrą.

 Itališkas morengų gamybos būdas:

Į indą pilame 120 g cukraus ir 40 ml vandens,permaišome ir statome ant viryklės,iki užvirs.Viriname iki sirupas pasieks 116°C.

Tuo tarpu pasigaminame morengą.Dviejų kiaušinių baltymus plakame mažu greičiu su žiupsnių druskos,didiname greiti ir dedame 30 g cukraus.
Nuimame nuo viryklės sirupą ir vis dar plakant dideliu greičiu morengą pilame į jį maža srove įkaitusi sirupą iki gausite kambario temperatūros reikiamos konsistencijos mase.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą