2013/03/24

Bandelės "Paryžietės"


 

Tešlai: 500 g miltų
14 g mielių (šviežių)
85 g cukraus
260 ml pieno (šilto)
1 kiaušinis
50 g sviesto
žiupsnis druskos

Kremui: 260 ml pieno
125g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š. miltų
10g sviesto
Aš naudojau pirktinį pudingą. Tik jį gaminant pilkite mažesnį kiekį pieno, nei tai nurodyta ant pakuotės. Maniškis išėjo kiek skystokas.


 Mielinė tešla gaminama kaip visad, čia nieko naujo. Mieles ištriname su cukrumi.


Užpilame šiltu pienu ir paliekame, iki užputos. Miltus sumaišome su sviestu.



Tada sujungiame miltų ir mielių mases, užminkome lipnia ir minkštą tešlą, dengiame maistine plėvelę ir paliekame 1,5 val. iki pakils.
Tuo tarpu pasigaminame kremą.
 Miltus, kiaušinį, 50 ml pieną gerai išmaišome,kad nebūtų gumuliukų. Likusį pieną užkaitinti su cukrumi ir plona srovele supilti į miltų-kiaušinių-pieno mase,maišant. Statyti busimą kremą ant ugnies ir pastoviai maišant kaitinti iki sutirštės,ataušinti.Įdėti sviesto.Aušinti pridengus,kad viršus ne apdžiūtų.
 Pakilusia tešlą perminkome ir dar paliekame pusvalandžiui.
Imamės bandelių gamybos. Daliname tešlą į ligias dalis.Iškočiojame pailgą blyną,viename gale dedame kremą.


Užverčiame kraštą,jį pertepta kiaušinio baltymu,kad priliptu.


Tada aštriu peiliu apatinėje blyno dalyje darome įpjovas.


Ir susukame bandelę. Tepame kiaušinio trynių(1 trinys-2 v.š. pieno).


 Kepame įkaitintoje iki 200C °orkaitėje 10-15 min


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą