2012/07/07

Efektyvus receptai išsigelbėjimui nuo karščio

    1. Užkabinkite langus saulėtoje jų pusėje,šviesia drėgna medžiaga.Kaip pradės medžiaga džiūti sudrėkinkite ją paprastu vandens purkštuku.
    2. Butelius su ledu (pageidautina keliomis eilėmis) sustatykite bet kokiame inde prieš įjungtą ventiliatorių.Oro srautas keliaus per ledini "radiatorių",taip vėsindamas orą.
    3. Karšta rankšluosčių šildytuvu galima suvaldyti su įprastą maisto folija: tiesiog apvyniokite .Galima apklijuoti ir aplink langus (iš lauko pusės),taip ji atspindės šviesos srautą.
    4. Ryte prabudę atidarykite pilnai visus namų langus,taip į namus įleisite rytinės vėsos.Kaip tik saulė suaktyvės uždarykite visus langus,užtraukite užuolaidas.
    5. Darbe kas valandą išgerkite po stiklinę vandens.Vandens purkštuku purkškite erdve aplink save.Jai labai karštą,dėkite sau ant pečių šlapę skepetaitę.Ir dažniau lankykitės WC kambarėlyje,prauskitės ir šlapinkite rankas

    Pasakykite "Taip"

    Žuviai ir jūros gėrybėms.Skirtingai nuo mėsos šis maistas pilnas gyvybiškai svarbiu organizmui baltymu ir greitai virškinamas.Ilgai virškinamas maistas verčia mus sunaudot daugiau energijos,ryšium su tuo ir šilumos antplūdį,kuris mums visai nereikalingas.
    Daržovėms ir vaisiams. Juose daug drėgmės ir ląstelienos.Tad salotos karštą dieną numalšins ne tik alkį bet ir troškulį.
    Ne itin šaltiems su rūgštele gėrimams. Visu pirma,jai vienu įpu išgerti butelį ledinio vandens,mažu mažiausia užsidirbsim anginą.O antra lediniai gėrimai stipriai atšaldo vidinius organus,iššaukdami kraujo spaudimo padidėjimą,rezultatas,kūno šilumos padidėjimas.
    Optimalus variantas,parūgštintas citrina vanduo (viena citrina 3 l vandens),gira,šviežių citrusiniu vaisių gėrimai.O nakčiai išgerkite užvirtos mėtų arba mėlysų arbatos,atšaldykite ir nervus nuramins,lengviau užmigsite.Per dieną reikia išgert 3 l skysčių.
     Šviesiam,natūraliam audiniui. Ji nesulaiko šilumos atidavimą,taip sumažiną šiluminio smūgio tikimybę.O jai jums prisieina būti kieme nuo 11-16 val tai svarbu,kad ji dar maksimaliai uždengtų jūsų kūną,taip išvengsite nepageidaujamu saulės nudegimu.
     Pasakykite "Ne"
    Saldumynams.Visu pirmą tai greitai gendantis produktai.Antra suvalgyta šokoladinis batonėlis užkrauna jumis 500 kalorijomis,tai reiškia energija,o tai reiškia šiluma.Be ja į "saldumynus" įrašykite limonadus,colas,sprites,ir parduotuvines sultys.
    Sūriam maistui.Silkė,rauginti agurkai-palikite šituos skanėstus tinkamesniam orui. Juk druska sulaiko organizme skysčius.Ryšium su tuo sunkiau prakaituosi,o tai reiškia sunkiau vyksta termoreguliacijos procesai.
    Alkoholiui,cigaretėms,kavai ir sportui.Jie sukuria papildomą našta širdžiai ir kraujagyslių sistemai,ji ir taip dirba ekstremaliomis sąlygomis.
     Kosmetika (veido pudroms.)Jos užkemša poras.
    Papuošalai.Jie turi savybes greit įkaisti,apsiribokite per karščius be jų.
    Šaltam dušui.Nuo šalto vandens susiaurėja kraujagyslės,o po to dar stipriau išsiplečia.Karščio metu priiminėkite šilto vandens dušą,kada iš jo išeisite,aplinkos temperatūrą jums atrodys kiek žemesnė,nei iš tikro yra.
    Greita pagalba 
    Jai matote jog jus ištiko šiluminis smūgis,susiraskite pavėsi ir atsisekite baltinius.Žodžiu padarykite taip,kad būtų lengviau kvėpuoti.
    Nusipirkite šalto vandens butelį ir pakaitomis dėkite ji prie kaklo,pažastų ir  kelių vidinės pusės.Čia yra pagrindinės kraujagyslės,ir todėl vėsina greičiau visą kūną.Būtina gerti vandenį.Jai nepadeda,apsipilkite vandeniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą