2012/07/05

7 receptai šašlykų marinavimui

Pomidorų marinatas:1kg mėsos,0,5 kg svogūnų ir ~0,5 kg pomidorų.
Pomidorus smulkiai supjaustome (geriau minkšti),300 g svogūnų pjaustome žiedais,o 300 g tarkuokite tarką.Sūdome,barstome pipirais,užslėgti,marinuoti ne mažiau kaip 5-6 valandas.Kepant laistyti atsiradusiomis marinato sultimis.

Mineralinio vandens marinatas:Imame 0,5 l m stiprios mineralizacijos vandens,citrina tyrės (ją sutriname šakute,kad gautis sulčių ir tyrės,be odelės) ir kardamono.1 kg mėsos supjaustykite,rankomis paminkykite,išmirkykite 0,5 l mineralinio vandens kiekyje,dėk druska,pipirus,įtrink andžika ir palik marinate,parai.

Apelsinų-citrinų marinamtas:Išspauskite iš 2 apelsinu ir 3 citrinų sultys,dėkite prieskonius,truputi druskos.cukraus,išmaišykite.Pjaustyk 1 kg svogūnų,(stambiai,ketvirtadaliais),rankomis juos smulkindami išklokite indo dugną,ant jų dėkite pirmą dalį mėsos,ant jos pilkite dalį marinato,ir taip iki baigsis mėsa (receptas apskaičiuotas 3 kg mėsos). Marinuoti 12 valandų.

Arbatžolių marinatas:50 g juodosios arbatos užpilti 0,5 l virinto vandens,laikyti 10-15 minučių.Pilti ant pjaustytos ir prieskoniais barstytos mėsos.Marinuoti 3-4 valandas.

Alaus marinatas:Svogūnus ir mėsa santykiu 1:2 užpilame bet kokiu šviesiu alumi,kad marinatas užpiltu mėsą.Marinuoti 2-3 valandas.
Sojos padažas:Sumaišyk 50 ml sojos padažo,50 ml citrinos sulčių ar vyno acto,1-3 skiltelės česnako,1a.š. druskos,cukraus,juodųjų piprų,paprikos.Tinka bet kokiai mėsai,marinuoti 3-4 valandas.

Česnakinis marinatas: 1 l puikaus vyno,1 stiklinė acto,1 l vandens. česnako skiltelės,sutrintos česnakine,prieskoniai,druska pagal skonį,viską išmaišai,marinuoji ~2 valandas.

Granatų sulčių marinatas:Išspausk iš 3 granatų sultys.1,5 kg mėsos barstome prieskoniais ir dedam į sultys.Barstome smulkintus žalumynus,baziliką ir lauro lapelį.Marinuoti ne mažiau 5 valandų.

2 komentarai: