Vištos ....(nuo talpos litražo)
Konservuotų žalių žirnelių 200g
Majonezo 150g
Vištienos buljono 1,5l (vėl gi nuo turimo indo litražo)
Želatino 25+7 (majonezui)
Druska,pipirai,prieskoniai
Vištą išvirti puode.Nuimti nuo kaulų,susmulkinti.Buljoną kuriame virė višta,druskiname ir skaniname prieskoniais,perkošiame 2 kartus.
Želatina (25g) užmerkiame 3 v.š. šalto vandens.Nusipilame 100 g buljono,statome ant ugnies.Į ji sudedame išbrinkusia želatina (25g),pastoviai maišome iki jinai ištirps.Taip pat pasiliekame dar ~50 g buljono (7g) želatinui skirtam majonezo sluoksniui,ištirpdyti.Ištirpusia želatiną (25g) supilame į buljoną.
Likusi turimą želatiną (7g) taip pat užpilame 2 v.š. šalto vandens,supilame išbrinkusia į 50 g vištienos buljono ir maišome iki kol ištirps.Truputi ataušinti ir supilti į majonezą,gerai permaišyti.
Sudedame į formą žirnelius (aš dar dėjau kukurūzus),užpilame buljonu ir statome 30-40 min į šaldytuvą,kad sukietėtu.
Tada sekanti sluoksnį majonezo ir vėl šaltai.
Sekantis sluoksnis būtų vištienos ir buljono ir į šaldytuvą,geriausiai nakčiai.
Sekanti kart sluokniuosiu:
Žirneliai
Vištiena
Majonezas
Vištiena
Manau estetinis patiekalo vaizdas nuo to tik išloš ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą