2011/11/24

Lavašai-krekeriai

Super užkandėlė prie alaus ir nebūtinai prie jo ;)


Reiks visai ne daug:
190 g miltų,
3,5 g druskos,
1,5 g sausų mielių,
20 g medaus,
15 g sviesto,
85-115 ml kambario temperatūros vandens,
linų,sezamo,aguonų,saulėgrąžų,maltos paprikos,kmynų,druskos ir t.t.visų įmanomu prieskonių kokių turite namuose.Super tinka česnako,svogūnų milteliai ;)

Sumaišyti miltus,mieles sviestą,druską,medų,ir po truputi pilant vandenį užminkyti minkštą,elastingą tešlą.Dėti tešlą į riebalais išteptą indą,uždegt plėvele ir palikti šiltai 1,5val.(iki padvigubės).
Stalo paviršių sutept riebalais ir iškočioti,miltais pabarsčius,ploną 30x40 tešlos lakštą.Duot tešlai pailsėti 5 minutes.
Atsargiai lakštą perkelti ant riebalais sutepto kepimo popieriaus,kuriuo išklojote kepimo skardą,ar  silikoninį kepimo kilimėlį.


Nelygius kraštus galima apipjaustyti.Orkaite įkaitinti iki 180C.Tešlą švelniai apšlakstyti vandenių ir eiliuotai berti prieskonius.


Praeiname dar kartelį su kočėlų per lakštą su prieskoniais.Peilių supjaustome juostelėmis.Galima ir iškepus sulaužyti,neteisingos formos gabalėliais.



Šauname į orkaite ir kepame 15-20 min. iki auksinei-rusvos spalvos.




Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėt 10 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą