2011/10/16

Žuvis tešloje

Nuostabus patiekalas,ne tik vaizdu,bet ir skoniu.Juo galit nustebinti savo svečius ir prisidėti kitu akyse,sau didelį pliusą,kulinarijos srityje :D






Reikės:
Tešlai

230 ml pieno,
20-30 g šviežių mielių,
1 v.š.cukraus,
1 kiaušinis,
~550g miltų (juos dėti palaipsniui,iki reikiamos konsistencijos),
1/2 a.š druskos.
1-2 v.š. tirpintos sviesto.

Įdarui:
 4 žuvų filė (jūsų turimos ar mėgstamos),
Morkų,svogūno,druskos,pipiru,aliejaus.

Pašildytame piene (30C) ištirpiname mieles,sudedame cukrų,druską,kiaušinį.Viska gerai permaišome ir porcijomis sijojame miltus,minkome iki kol išgausime norimos konsistencijos tešlą.Į pabaiga minkymo supilame tirpintą sviestą ir dar karta viską atsargiai išminkome.Sudedam tešlą į indą ir leidžiame jai pakilti 2-2,5 h.Kad tešlos viršus neapdžiūtu jos viršų sutepame riebalais,ar apibarstom miltais,galima uždegti skepetaite ar aptraukti indą maistine plėvelę.Po 2-2,5 h tešla vėl išminkome ir dar paliekame 40-50 min.Po to galime gaminti mūsų patiekalą.
Tuo tarpo kol kyla tešla galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti mūsų filė.
Pasigaminame marinatą: truputi alyvuogių aliejaus,citrinos sulčių,druskos,pipiru,prieskoninių žolelių.Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
Ruošiame morkų įdarą : sutarkuojame morkas,susmulkiname svogūno ir troškiname keptuvėje,druskos,pipiru,prieskonių,jūsų skoniui.
Štai ir pradėsime darbus...
Tešla daliname į 4 dalis.Imame vieną dalį tešlos,iškočiojame ovalios formos lakštą.Dedame ant viršaus žuvies filė.  


Iš šonu įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles,taip kad galima būtų daryti pynimą eglute.Ant filė dedame mūsų pasigaminta morkų įdarą.


Ir iš pradžių skersai viena kitos sulenkiame tešlos gabalėlius,taip formuodami žuvies galva.Po to pynimo būdų viena paskui kita lenkiame supjaustytas juosteles. pabaigoje suformuojame uodega.



Taip suformuojame visas žuvis.Ir dedame į kepimo popieriumi išklota skarda.



Sutepame kiaušinio tryniu,mūsų tešlos žuvytes ir dar paliekam pastovėt 10-15 min .Po to šauname į jau įkaitinta 180 °C orkaite kepame ~40 min.



Tas pat variantas tik iš pirktinės sluoksniuotos bemielės tešlos.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą