2011/10/06

Vištienos blauzdelės su įdaru tešlos maišelyje

Dar vienas mano šiek tiek prisviles "pirmas blynas."




Reikės:

500g sluoksniuotos tešlos(aš aišku naudojau pirktine)
600 g vištų blauzdelių,
Įdarui:

300 g grybu,
700 g bulvių,
150 g svogūno,
50 ml pieno,
30-50 g sviesto,
druskos,žalumynu,pipiru
Aliejaus kepimui.

Nuskutam bulvytes.Jas sudedam į puodą ir užkaičiam.Susmulkinam svogūno galva,grybus.Pilam į keptuve svogūną,apkepinam jį truputėli ir po to supilam smulkintus grybus.Kepinam kol išgaruos skystis(apie 15min.) Iš anksto pamarinuotas blauzdeles dedam i keptuve su aliejumi,jas apskrudiname iki auskinės spalvos iš visu pusiu,po to uždengiame dangčiu ir kepiname iki pilno jų iškepimo (maždaug 25-30min.)



Į virtas bulves sudeda sviesta,įkaitinta (bet ne užvirinta) pieną ir sugrūdame koše.Į dar karša koše sudėti kepintus svogūnus ir grybus,viska gerai išmaišyti ir leisti košei atvėsti.
Tešlos lakštą iškočioti iki 3mm storio ir supjaustyti kvadratėliais 1cm,tešluos likučius panaudosite maišelio pagrindui,kad apačia tešlos nesuplyštu.Dedame ant išpjauto kvadrato tešlos iš atraižų sulipdyta pagrindą,ant jo pora šaukštu bulvių košės ir statom stačia mūsų iškepta blauzdele.Tešla surenkame į maišeli ir viršų surišame siūlų.Tik jo labai neužveržkite.Blauzdeliu kauliukus apsukite folija.Maišelius sudėkite į skarda,kuria išklojot aliejumi suteptu kepimo popieriumi.Pašaukite į įkaitinta orkaite (180oC).Kepti maždaug 15-20 min.Likus 5-10 min iki pabaigos kepimo nuimkite folija nuo bluzdeliu kauliuku.


P.S. Mano klaidos,tešlos gabalėliai 1 buvo tikrai per maži,darykite didesnius,aišku tai priklauso nuo blauzdeliu dydžio.Ir maišelį stenkitės padaryti didesni,kad tešla padengtu visa blauzdele,pats užrišimas būtų ant kaulo.Mano atveju tešla buvo per žemai užrišta ir blauzdelės pradėjo bėgti lauk iš maišelio.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą