2011/10/06

Tarta

Gal pirmu darbu parašysiu originalu receptą,kuri radau.Po to jau parašysiu savąjį .



Pagrindas:
1,5 puodelio miltų
140 g sviesto
1/2 šaukštelio druskos
1 didelio kiaušinio
1 kiaušinio trynio
Įdarui:
5 vidutinio dydžio pomidorų
2 puodelių susmulkinto mocarela sūrio
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 didelio svogūno
1 šaukšto aliejaus
4 česnako skiltelių
Maltų juodųjų pipirų ir druskos
6 šviežių baziliko lapelių (jei neturite, tiks ir džiovintas bazilikas).

Dabar maniškis,nes aišku jog nukrypau ;) .Pagrindui viska dariau kaip parašyta,tik miltų man kažkodėl reikėjo truputėli daugiau.Įdarui naudojau pomidorus,mocarela sūrio,tarkuoto rokiškio sūrio,svogūno (bet jo nekepinau aliejui),česnako,dešrytės,bazilikas,pipirai.Druskos nebarsčiau,kadangi vengiu dideliu kiekiu druskos,o rokiškio sūrį jos yra ir mano naudotoje dešroje.

Eiga:
Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite sviestą, susmulkintą į gabalėlius, ir gerai įmaišykite į miltų mišinį.Sudėkite kiaušinį ir kiaušinio trynį,užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį,uždenkite maistine plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite formą(kepimo skardos skersmuo 28 cm),tešlą gerai prispauskite prie formos.Ant tešlos sudėkite susmulkintą mocarela sūrį, antra, užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio, trečia, sudėkite susmulkintą ir aliejuje pakepintą svogūną, ketvirta, užbarstykite susmulkintų česnakų(Ir kitus ingridientus,jai nukrypsite nuo originalo).Pomidorus supjaustykite plonais grėžinėliais, juos griežinėlius nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir išdėliokite ratais,pomidoru krašteliai turi persidengti.Tartą gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir susmulkintais bazilikais. Kepkite 35-40 min. apatinėje orkaitės dalyje. Išimkite iškepusią tartą iš orkaitės ir pagal skonį apibarstykite druska.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą