2011/10/23

Skanių kotletų paslaptis

Šiandien noriu pasidalinti keliomis paslaptimis skaniausiu pasaulį kotletu.




1.Duonos gaminį reikia mirkyti virintame šaltame vandenyje (kai kuriuose atvejuose vyne ar vyno ir vandens mišinyje),bet jokiu būdų ne piene (duonos mirkimas piene  atima iš kotletu galimybe būti sultingiems,dėl sąveikos kepant tarp mėsos ir pieno baltymu). 
2.Į mėsos faršą jokiu būdų negalima dėti kiaušinių,nes jie praranda savo sultingumą(į kotletus kiaušinius kaip rišikli deda maitinimo įstaigose,kad galima būtų įpilti daugiau vandens ir pridėti daugiau duonos-be kiaušinių kotletas irs,jai jame bus trukumas pačios mėsos).
Kiaušinius būtina dėt į žuvies,daržovių ar kruopų gaminamus kotletus.
3.Gaminant kotletus labai pravartu būtų į jo vidų įdėt ledo ir sviesto gabalėlį.
4.Suformuota kotletą būtina pavolioti plaktame kiaušinyje-lezone (arba idealiau pirma į miltus,po to į kiaušinį,tam kad išlaikyti sultingumą-kepant kiaušinis sudaro nepralaidu skysčiams apvalkalą ir sultys išlieka kotlete (prie geru noru po apvoliojimo kiaušinyje galima dar papildomai paniruoti duonos džiuvesėliuose).
-dalinis paniravimas: tik kiaušinyje ar miltuose,arba miltuose po to kiaušinyje;
-pilna paniruotė (vienos paniruotė): miltai-kiaušinis-džiuvesėliai;
-kartais naudojama dviguba paniruotė: miltai-kiaušinis-džiuvesėliai-kiaušinis-džiuvesėliai;
-vištienos,žuvies,daržovių,kruopų kotletus po apvoliojimo miltuose ir gausiai kiaušinyje paniruoti šviežiose ne labai smulkiose duonos trupiniuose arba supjaustytuose gan plonimis šviežios duonos juostelėmis(3-4x6-8mm),tokia paniruotė reikalauja gausaus kiekio riebalų keptuvėje.
5.Kotletus (ar mėsa) reikia dėti į gausaus kiekio ir smarkiai įkaitintus riebalus keptuvėje (mažas kiekis riebalų sunkina šilumos perdavimą kotletams nuo keptuvės,to pasekoje lėtai formuojasi paviršiuje plutelė,ypač kotleto šonuose).
6.Iš pradžių kotletus apkepiname iš abiejų pusiu ant stiprios ugnies,kad susiformuotu graži traškanti plutelė.Po to mažinam ugnį,uždengiame dangčiu ir dar kepame 10-15 min.
Štai taip mūsų kotletai bus superinio skonio!



1 komentaras:

  1. Šiandien pirmą kartą kepsiu kotletus, Jūsų patarimai pravers :)

    AtsakytiPanaikinti