2013/11/05

Pyragas "Apelsinas"





Labai,labai skanus pyragas.
Šiam stebuklui reiks 2 vnt apelsinų (sulčių)
1 citrinos (sulčių)
3 kiaušinių
250g cukraus
200g miltų
150g sviesto (ar margarino,tirpinto)
1 a.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus

Kiaušinius išplakti iki putų su cukrumi,aš atskyriau baltymus nuo trynių,bet tai nebūtina.Sijojame miltus ir kepimo miltelius,permaišome.Nusitarkuojame 1 apelsino žievele.Iš vaisių išspaudžiame sultys ir jas supilame į tešlą,sudedame tarkuota žievelę,išmaišome.Paskiausiai tirpinta sviestą,ir pabaigoje kadangi aš atskyriau baltymus nuo trynių atsargiai įmaišiau juos.


Supilti tešlą į riebalais ištepta formą,Šauti į įkaitinta 200C° orkaite kepti 20 min.

Iškepus pyragui jo viršų barsčiau spalvotu cukrumi ir cukraus pudra.
Spalvotam cukrui pasigaminti reikia lašo maistinių dažų,lašo migdolų esencijos ir paprasto baltojo cukraus,Užlašinus ant cukraus,dažus ,esencija,gerai maišelyje viską pakratyt,tai tiek ;)





Rekomenduoju!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą