2012/04/20

Linų sėklų trapučiai


Miltų ~200g
Kepimo miltelių,druskos,cukraus 1/2 a.š
Linų sėklų 25g
Pieno 100ml
Tirpinto sviesto 50g

Inde sumaišome miltus,druską,cukrų,kepimo miltelius,linų sėklas.


Į mišinį pilame pieną ir tirpintą sviestą.Išminkome tešlą.Miltus dėkite porcijomis,kad neužminkyti per kietos tešlos.


Ji turi nelipti prie rankų ir būt elastinga,kažkas panašaus į koldūnų tešlą.


Iškočiojame tešlos lakštą 2-3 mm storio ir formuojame trapučius,jums priimtinu būdu,ar formelėmis,ar paprasčiausiu peiliu.


Šakute subadome,dedame į skardą išklota kepimo popieriumi.


Šauname į įkaitinta iki 200° C orkaite ir kepame 15-20 min.


Skanaus! Labai tinka...,na... patys žinot prie ko :D


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą