2011/10/18

Sausainiai"Šampinjonai"

Benaršydama interneto platybėse užtikau mielus akiai sausainėlius.Šiandien juos jums ir pademonstruosiu.Susikaupkite! ;)



 

Reikės:
400 g krakmolo,
250 g sviesto (minkšto),
2 kiaušiniai,
235 g miltų (man reikėjo daug daugiau ~550 g),
235 g cukraus pudros,
1 v.š. vanilės,
1a.š. kepimo miltelių,

Puošybai:

1 v.š kakavos,
1 geras žiupsnelis malto imbiero,
truputis vandens.


Imame du indus.Į pirma įmušame kiaušinius,suberiame vanilinį cukrų,cukraus pudra ir sudedame minkšta sviesta-viską gerai išmaišome.



Į kita sudedame miltus,kepimo miltelius,krakmolą,permaišome ir persijojame į pirmąjį.



Viska sudėjus užminkome tešla.Minkome kol nelips prie ranku.Mano atveju man reikėjo miltų daug daugiau.Jau vienu metu buvau suabejojus,jog mano "šampinjonai" išvys dienos šviesa :) ,bet...
Orkaite įkaitinam iki 180C.Skarda išklojame kepimo popieriumi,ant jo sudedame iš tešlos suformuotus maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukais.Paliekame tarp jų tarpus,nes tešla šiek tiek išsipūs.
Dabar imame du mažus dubenėlius.Į viena įpilame šiek tiek vandens,į kita supilame imbierą ir šaukštą kakavos,permaišome.Pasiimam paprasta buteliuką,ir imamės darbo.Butelio kakliuką merkiame į vandeni ir į turima kakavos mišinį,.Imame mūsų turimus rutulėlius ir kakliuką tiesiog įsukame į jį.Taip pasielgiame su visai tešlos rutulėliais.


Šauname į orkaite 180C kepame ~20-25 min. Prieš kepant galite papildomai sausainius apibarstyti imbiero mišinių.Skaunaus!





Galima rasti čia: arba čia:

2 komentarai: