2013/03/20

Riestainiukai

 Ingredientai:
~700g miltų
40g mielių
450ml pieno (šilto)
2 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos

 1 v.š. sodos 
1 l verdančio vandens.


Mielinę tešlą užminkome tradicišku būdu,tai pertriname mieles su cukrumi,užpilame šiltu pienu (30 laipsnių),palaukiame kada suputos,supilame visus produktus ir užminkome tešlą.Paliekame šiltai,iki padvigubės.
 
Tada imamės darbo,daliname į lygias dalis ir kočiojame į juosteles ir suformuojame riestainiuką.mano tešlos rutulėliai svėrė nuo 75-80g,bet jie buvo per dideli,kita kart tikrai gaminsiu mažesnius.

 



 Užviriname litrą vandens,dedame šaukštą sodos,ugnį primažiname ir dedame riestainiukus,juos apverdame ~30-40 s.



  
Išimame,dedame ant skardos,išklotos kepimo popieriumi,apibarstome.


Šauname į įkaitinta 180C° orkaite,kepame ~15-30 min.
Aš saviškias gaminau sūrias,tai druskos kiekis buvo didesnis



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą