Šį pranešimą nutariau kas kart vis pildyt,išbandydama pati vis naują picos pado receptą.Štai pirmasis:
175 g milų
1/4 a.š druskos
1 a.š. sausų mielių
125ml šilto vandens
1 v.š. alyvuogių aliejaus.
Miltus,mieles ir druską sumaišome.Pilame šiltą vandenį,aliejų,užmaišyti tešlą.Išimti ją ant miltais pabarstyto stalo ir dar minkyti ~3 minutes.Dedam į dubenį,pertepame viršų riebalais ir paliekame pakilt ~40 min.Tešla padvigubėja.Aišku aš kaip visad dar kažko papildau,šiuo atveju minkydama tešlą į ja įmaišiau "Provanso "žolelių ir kmynų.
Kefyro tešla
1 kiaušinis
200 ml kefyro
majonezo 1 v.š.
grietinės 1 v.š.
kepimo miltelių 1 a.š.
miltų ~350 g
druskos žiupsnelis
cukraus 0,5 a.š.
Kiaušini,grietine,majonezą,cukrų,druską,permaišome.Pilti kefyrą,sijoti miltus ir kepimo miltelius,išminkyti.Tešla turi gautis minkšta ir elastinga.Tešla uždengus palaikyti kambario temperatūroje 10-15 min.
Kepame 180° - 20 min.
Varškės tešla
250 g varškės
4 v.š. kefyro arba skystos grietinės
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
6 v.š. aliejaus
2,5 stiklinės miltų
Varškę sumaišyti su kiaušiniais,dėti druską,cukrų,kefyrą ar grietinę,permaišyti.Pilti aliejų ir kepimo miltelius,permaišyti.Toliau sijojame miltus,minkome tešlą,ji turi but kietoka,nelipti prie rankų.Dėti ant riebalais išteptos skardos,kepti 200° - 17-20 min.
Sausų mielių 1,5 a.š.
alyvuogių aliejaus 2 v.š.
miltų 500 g
vandens 360 ml
druskos 0,5 v.š
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą