Tortuose esu silpnoka,bet buvo proga ir teko pasikepinėt.Išsirinkau kiek galimą lengvesnį saldumyno variantą.Valgyt tikrai buvo galima :D
3 v.š medaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g sviesto
2 a.š kepimo miltelių
500-550 miltų
Pertepimui:1 l grietinės,150 g cukraus pudros.
Suplakt kiaušinius su cukrumi,supilti tirpinta sviestą ir medų,išmaišome.
Ir dedame gauta masę į vandens vonelę.Maišant kaitiname 7 min,po to nuimam ir kiek praaušinus sijojame į indą miltus su kepimo milteliais,maišome.
Turi gautis vientisą,minkštą,elastingą tešla.
Tada daliname tešlą į 12 lygių dalių.Iškočiojame lakštus ir kepame įkaitintoje orkaitėje 200 °-3 min.
Bet iškart pasakau,jog kočiot reikia labai plonus blynus,nebent tortuką darysite nedidelį.
Išplakame grietine su cukraus pudrą iki tirštos masės ir pertepame ataušusius torto lakštus.Statome šaltai,geriausiai nakčiai,darbas tuo ir baigtas.O čia keletas nuotraukų mano kepinio.
Kraštų nelgynau,palikau juos tokius chaotiškus,natūralius.
Turi gautis vientisą,minkštą,elastingą tešla.
Tada daliname tešlą į 12 lygių dalių.Iškočiojame lakštus ir kepame įkaitintoje orkaitėje 200 °-3 min.
Bet iškart pasakau,jog kočiot reikia labai plonus blynus,nebent tortuką darysite nedidelį.
Išplakame grietine su cukraus pudrą iki tirštos masės ir pertepame ataušusius torto lakštus.Statome šaltai,geriausiai nakčiai,darbas tuo ir baigtas.O čia keletas nuotraukų mano kepinio.
Kraštų nelgynau,palikau juos tokius chaotiškus,natūralius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą