Jai norite tikrai superinio skonio sriubos teks skirti truputėlio daugiau nei įprasta savo brangaus laiko.
Šiai sriubai reikalingi tikrai gerai ir su meile paruošti ingredientai.
Pasiruošiame:
~ 5 dideli svogūnai
2 v.š sviesto ir alyvuogių aliejaus
~ 4 skilteles česnako
2 l sultinio (kokį naudojate savo gaminamoms sriubom)
čiobrelių,petražolių,druska,pipirai
3 v.š. miltų
4v.š. brendžio
~100ml bato sauso vyno (kita kart jo nenaudosiu,man pilnai užteko ir brendžio duoto aromato)
Batono ir tarkuoto sūrio.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir dėti į storesnio dugno indą,troškinimui.Prieš tai inde įkaitinti riebalus (sviestą ir alyvuogių aliejų).
Svogūnus kepinti 15 min.ant stiprios ugnies,uždengus dangti.
Tada mažinam ugnį,pusiau dedame druską,pipirus ir kas 8-10 min. vis pamaišant kepti 1 h.Per šį laiką svogūnai išsitušins ir karamelizuosis.
Pats laikas praturtinti juos tauriųjų gėrimu aromatais.Pilam 4 v.š. brendžio,ir kaitinam toliau,kelias minutes,iki išgaruos.Barstom,dalimis,maišydami,miltus.
Jai pilsite vyno,tai atėjo ir jo eilė,supilkite pamaišykite ir kaitinkite ~15 min.
Sudedame karamelizuotus svogūnus į buljoną ir verdame 30 min.Išjungiame puodą,dedame smulkintas žoleles.išmaišome.Tada imame trintuve ir ja sutriname sriuba.
Susitarkuojame sūrį.Įkaitiname orkaite iki 180 °C Pilame sriuba į molinius dubenėlius.
Imame batono riekeles (aš jas išėmus turėjau iš vakaro,kad jos apdžiūtu),dedame į sriubos dubenius,barstome tarkuotu sūrių ir pašauname ~10-15 min į orkaite.
Vuale nuostabaus skonio sriuba...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą