Skanesnės uogienės nesu ragavus.
1 kg moliūgo
0,5 kg cukraus
2 apelsinų sultys
citrina
Supjaustome moliūgą,išspaudžiame apelsinu sultis,supilame cukrų.
Nulupame citrinos žievę ir supjaustome ją.
Paliekame kelioms valandoms,nepamirštame vis pamaišyti.
Po kelių valandų užkaičiame puodą ir apie valandą verdame uogiene.Kuo ilgiau moliūgas cukruosis,tuo labiau panašės marmaledą su gabaliukais o ne į uogiene.Saviškius laikau net per naktį šaldytuve.
Krėskite į stiklainius ir užsukite.
Svylantis reikalas, ar ne? Maišyta pastoviai, ar galima patinginiauti?
AtsakytiPanaikintiTikrai ne,kadangi supiltos 2 apelsinų sultys ir dar palaikius išsiskiria iš pačio moliūgo,tai skysčių gan daugoka.Neteko stovėt prie puodo,drąsiai virk ir antrą patiekalą gamink :D
Panaikinti