Šį patiekalą gaminau jau du kartus,pirma iš kiaulienos (paprastučio karbonado be riebalo),antra su vištienos krūtinėle.Aišku man su paršeliu patiko labiau ;)
Reikės:
600g kiaulienos ar vištienos krūtinėlės,
125g sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinis,
1 v.š. obuolių acto,
druska,pipirai,prieskoniai.
Jums patinkantis įdaras.
Kiauliena (vištiena) pjaustome į 6 gabalėlius.Juos išmušame,prieskoniais barstome ir apipilame obuolių actu (aš vištiena marinavau citrinos sultyse).Paliekam marinuotis 30min.
Gaminamės jai to reikia mūsų įdarą.Aš įdariau vištiena džiovinta slyva ir kepintomis tarkuotomis morkomis su svogūnais ir olandišku sūrių.Tai jūsų pasirinkimas,koks įdaras bus jūsų "kamuoliukuose".
Kiaulieną (vištiena) truputėli pamušame,kad lengviau susisuktu mūsų kamuoliukai.Dedame įdarą ant išmušto gabalėlio ir susukame kamuoliuką.
Tešla atšildome ir iškočiojame lakštą maždaug 3-4 mm storio.Imame peilį (aš pjausčiau su picai raikyti skirtu įnagiu,labai patogu) ir supjaustome 4-5 mm pločio juostelėmis.
Kiekviena "Siūlu kamuoliuką" imame ir apsukame tešlos juostele.Dedame į skarda,aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į iš anksto įkaitinta 180-200C orkaite.Kepame 30-40 min.
Štai ir viskas !
Ale ir netingėjimas Tavo :)
AtsakytiPanaikintiBandau ir tave užkrėsti,tuo darbštumu.Va,jau pokalbiui ir išprovokavau :D
AtsakytiPanaikintiEliza, nuostabūs siūlų kamuoliukai, tikiuosi galima naudoti Mantingos bemielę tešlą, juk žinai, kad man tešla niekada nesigauna, na, negabi aš jos gamybai...
AtsakytiPanaikintiTeta
Liza, kaip skaniai atrodo...gerai, kad šiam patiekalui virbalų nereikia
AtsakytiPanaikintiCha,cha,cha vaiduse,kaip juokinga,tu kaip visad šmaikštuolė.Be ja nematau,tavęs savo "sekėjuose".Čia "ale" toks mandagus pakvietimas ;)
AtsakytiPanaikintiEgle naudojau būtent šaldyta tešla.Taip,kad drąsiai gali naudoti pirktine.
AtsakytiPanaikintišaunuolė Eliza :)
AtsakytiPanaikinti