Pagrindui :
Šis kiekis produktų yra gan dideliam tortui,jai norite standartinio siūlyčiau produktų kiekį dalint pusiau.
6 kiaušiniai
300g stiklinės cukraus
miltų 1 stiklinė
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 apelsinai
Apelsinus nuplauname ir dedame į puodą su vandeniu.Verdame ~5 min.
Ištraukiame ir ataušiname,supjaustome ir susmulkiname trintuve,arba permalame mėsmale,apelsinus.
Tada apelsinu tyrę dedame į šoną.Imamės kiaušinių,atskiriame trynius nuo baltymų.Trynus išplakame su cukrumi iki tirštos purios masės.
Sijojame miltus,kepimo miltelius ir vanilinį cukrų,permaišome.Toliau įmaišome mūsų pasigamintą apelsinų tyrę.
Išsiplakame likusius atskirtus kiaušinio baltymus,atsargiai juos įmaišome į tešlą.Supilame į kepimo formą ir šauname į įkaitintą iki 180C° orkaite.Kadangi produktus maišiau du kartus,tai 1/2 šios tešlos kepė 30 min.
Baltymai: kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų.
1kaiušiniui -60 g cukraus.
Džioviname 110 C°- 2 val.
1 variantas
Ru-du-du kremas:
400g Ru-du-du,200g minkšto sviesto.Viską išsukame iki vientisos masės.
2 variantas
1:1 Ru-du-du ir grietinėlės (mano variante 400:400)
Grietinėlę užviriname ir dedame palaipsniui ru-du-du,maišome iki gausim gan skystoką vientisą masę.Dedame ją į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.Ryte turi gautis gan tirštoką masė,ją plaktuvu suplakame ir gauname tiršta kremą.
Surenkame tortą (biskvitą drėkinkite)
Biskvitas,kremas,smulkinti riešutai,baltymų morengas,kremas,riešutai,biskvitas,kremas ir daug riešutų ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą