2011/10/25

Varškiniai-varškėčiai

Pasidalinsiu su jumis savo taip mėgstamais varškės apkepais.Be galo jų nemėgau,darželio laikais :D,bet šuoliuoja metai,šuoliuoja mano skoniai :D.Tikiuosi,kad ir pas jūs taip pat šuoliuoja-metai :D



Štai ir pirmasis apkepo receptais,jis primena skonį darželiuose tiekiamu varškės apkepu hm..


Reikės:

1kg varškės,
1v.š manų kruopų,
 1-2v.š. miltų,
1-2 kiaušiniai (priklauso nuo tešlos konsistencijos),
cukraus pagal skonį (2-4 v.š.)

Suplakam kiaušinius su cukrumi,po to dedam varške-manų kruopas-miltus.Viska gerai išmaišome.Forma ištepame riebalais ir supilame sumaišyta mase.Viršų patepame grietine.Šauname į iš anksto įkaitinta (160-180C) orkaite.Kaip tik paviršius pasidaro gelsvai-auksinės-rusvos-juodos spalvos,apkepas iškeptas :D 
Prieš patiekiant galima apipilti kondensuotu pienu.



Antrasis apkepo receptas:

Reikės:

500g varškės,
4 kiaušiniai,
4 v.š. cukraus,
2 v.š. sviesto (ištirpiname),
2 v.š. manu kruopų,
razinų,aguonų ir t.t



Sviesta ištirpiname.Kiaušiniu trynius ir baltymus atskiriam.Cukrų ištriname su tryniais.Į juos sudedame varške-manus-razinas ir t.t.Viska gerai permaišome,kad būtų vientisa mase.Pabaigoje sudedame ir atsargiai įmaišome,atskirai išplaktus baltymus.Forma ištepame riebalais,sudedame mase,šauname į iš anksto įkaitinta (180C) orkaite.Kepame 30-40 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą