Kadangi nuo originalo truputi nukrypau,tai pabaigoje surašysiu ir savo pakeitimus.
Originalus:
250ml pieno,
190g margarino,
2 v.š. cukraus,
2 kiaušiniai,
550g miltų,
10g sausų mielių (aš naudojau 30g šviežių),
žiupsnelis druskos.
10 pieniškų dešrelių,
mėgstamu prieskonių
Originalus:
250ml pieno,
190g margarino,
2 v.š. cukraus,
2 kiaušiniai,
550g miltų,
10g sausų mielių (aš naudojau 30g šviežių),
žiupsnelis druskos.
10 pieniškų dešrelių,
mėgstamu prieskonių
Pieną,margariną,cukrų ir druską pakaitinti puode,kol ištirps margarinas (aš iš pradžių margariną ištirpinai mikrobangų krosnelėje,tuomet puode šiek tiek pakaitinau pieną-cukrų-druską,supyliau margariną ir šiek tiek pakaitinau)
Į atvėsusia,bet vis dar šilta mase įmušiau kiaušinius,išmaišiau.
Miltus persijot kartu su mielėmis.
Į miltų mišinį įmaišyti pieno-margarino-cukraus -kiaušinių masę.Viską gerai permaišyti.Jei tešla limpa prie rankų,dar įdėti šiek tiek miltų.
Paruošta mieline tešlą uždengti skepetaite ir palikti 40 min. kilti.
Pakilusia mieline tešlą iškočiojau.Įvyniojau dešreles.Aštriu peiliu padariau įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (tik neperpjaukit!),supyniau "kaseles".Kiekviena įpjauta "riekelė"lenkiau į priešingas puses.Suformavau "bandeles -kaseles",apibarsčiau prieskoniniu mišiniu ir kepiau iš anksto iki 200C įkaitintoje orkaitėje,10-12 min.
Mano:
Kadangi aš naudojau mieles šviežias,tai tešlos gamyba truputi skiriasi.Mieles ištryniau su cukrumi,supyliau į pašildyta pieną (35 laipsniu),sudėjau ketvirtą dalį reikalingu tešlai miltų,suminkiau,apibarsčiau gausiai viršų miltais ir palikau tešlą kilti.Kai tešla patrigubėjo tada sudėjau likusius miltus,išplaktus kiaušinius,druska,ir ištirpinta margariną.Gerai viską išminkiau.Patepu tešlos viršų riebalais ir dar kartelį palieku,kad pakiltu.Toliau vynioju dešreles,darau įpjovas,pinu "kaseles",barstau prieskoniais ir kepu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą