2011/10/06

Mano brendžiukinis obuolių pyragas

"Mano brendžiukinis obuolių pyragas"


120g margarino (kepiniams),
180g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
100g cukraus,
1 pakelis vanilės cukraus,

500g obuolių,
4 v.š. cukraus,
2 v.š razinų,
20g romo (brendžio ar konjako),
1 a.š. rudojo cukraus.


Kiaušinių kremui:
30g margarino (kepiniams),
40g cukraus ,
2 kiaušiniai.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais.Margariną sutarkuoti per burokine tarka.Į mišinį sudėti cukraus (60g) ir vanile.Greit rankom išmaišyti,gaunasi nedideli trupiniai.
Kepimo forma ištepam riebalais.Gautus trupinius sudedam ant jos dugno ir gerai suspaudžiam.Forma talpinam į šaldytuvą.
Įdaras:Obuolius nulupti,išvalyti sėklytes,supjaustyti smulkiomis skiltelėmis.Razinas nuplauti,nusausinti ir sudėti kartu su obuolių skiltelėmis,supilti cukrų (4v.š.),romą.Uždegti ir palikti kelioms valandoms,retkarčiais pamaišant.
Orkaite įkaitinam iki 200 C.Obuolius ir razinas vienodu sluoksniu paskirstome ant tešlos (aš dar palepinau saviški konservuotu ananasu gręžinėliais ir kriaušėmis),išimtos iš šaldytuvo.Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.Kepame 30 min.
Paruošiame kremą,margariną,cukrų,kiaušinius išplakame iki tirštu putų.Po 30 min išimame pyragą iš orkaitės,padengti jo paviršių kiaušiniu kremu ir dar kepti 10 min.
 Štai ir vuale



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą