Pasiruošiame tešlai:
~600g miltų
0,5 l pieno
40g mielių
žiupsnelis druskos
Mieles ištirpiname šiltame piene,beriame miltus,druską,minkome tešlą.Statome šiltai,kad iškiltu.
Įdarui:
Pomidoras
paprika
svogūno galva
puse vištos krūtinėlės (galimą naudot ir kitokia mėsą)
1 v.š pomidoru pastos
3 v.š. aliejaus
druska,pipirai,prieskoninės žolelės
kiaušinio trynys (patepimui)
Vištiena susmulkiname,aš viską sudėjau į trintuve ir susmulkinau joje.Apart pomidorą jį susmulkinau peiliu.Dėjau prieskonius,pomidorų pastą,aliejų,viską išmaišiau.Išėjo štai tokia masė.
Imame pakilusia tešlą ir daliname ją,į mandarino dydžio rutuliukus.Iškočiojame pailgai ir formuojame panašius daiktus į laivelius ;D.Pakeliame jų šonelius,taip suformuodami "bortelius".Į "laivelių vidų dedame pasiruoštą įdarą.
Aptepame kiaušinio plakinių.
Šauname į įkaitintą iki 200 ° orkaite,kepame ~ 20 min.Stenkitės laivelius gaminti kiek galima plonesnius,nes mieles juos išpučia ir užgožia įdarą.Kas mėgstate aštriau galimą panaudot aštresnį pipirą,manau tai nepagadins skonio ;)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą