120g cukraus
2 kiaušiniai
~400g miltų
2-4 a.š. vanilinio cukraus
180 g sviesto (kambario temperatūros)
Spalvotų karamelinių saldainių.
Pirmu darbu užsimerkite į vandenį medinius iešmukus,kad jie nedegtu kepant.Sviestą išsukame su vanile ir cukrumi.
Tada suberiame miltus ir įmušame kiaušinius.Užminkome tešlą.Aš dar įbėriau tarkuotu citrusinių vaisių žievelių ir sausainių prieskonių.
Įvyniojame tešlą į maistine plėvelę ir dedame mažiausiai 30 min į šaldytuvą.
Išimtą tešlą kočiojame į lakštą,kad neliptu prie kočėlo,galit uždengt maistine plėvele ir kočioti per ją.Lakšto storis turėtu but apie 0,5 cm,kadangi mausim ant medinio iešmuko.
Išspaudžiame sausainius formelėmis,įdedam pagaliukus.
Šauname į įkaitintą orkaite,kepame 10-20 min.Tuo tarpu pasiruošiam karamelę.Saldainius sutrupint į mažus gabalėlius,aš pasiėmiau plaktuką mėsai mušti ir pasidarbavau juo ;D.
Išimt sausainius iš orkaitės ir į juose padarytas skylutes įberti karamėlę,vėl pašauti trumpam į orkaite.Sausainius nuimti nuo kepimo popieriaus (aš jo nedėjau,pabarsčiau miltais skardą,kuo puikiausiai sausainiai nusiėmė) kaip atvės.Kadangi dirbau su mažais pagalbininkais,numaniau,jog karamelė bus "vinis" šiuose sausainiuose,jiems!Tai dar ant ištirpusios karamelės užbarsčiau daugiau gabalėlių saldainių,kas ir matyt nuotraukoje ;)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą